Utbildningar & Seminarier

Vi på utvecklingshuset arbetar med mer än omställning, outplacement och arbetslivsinriktad rehabilitering. Vi håller utbildningar och seminarier inom en mängd olika områden som alla har det gemensamt att de skapar en värld av möjligheter i en tid av förändring.

Här är några av de områden som vi erbjuder:

Intervju och presentation

När du är arbetssökande är du din egen marknadsförare. I det här seminariet får du kunskap om hur du presenterar dig för arbetsgivare samt hur du hanterar de frågor som kan komma vid en anställningsintervju.

Dela:

Dolda jobb

Idag tillsätts en stor del av jobben via den så kallade informella arbetsmarknaden som består av jobb som tillsätts utan att de utannonseras. I detta seminarium får du kunskap om hur du hittar de dolda jobben.

Dela:

I huvudet på en rekryterare

Hur tänker egentligen en rekryterare? Vad innebär de olika anställningsformerna som finns på arbetsmarknaden idag? I detta seminarium får du inblick i rekryterarens arbetssätt såväl som kännedom om villkoren för olika anställningsformer.

Dela:

Att leva i förändring

Det räcker att tänka sig något år tillbaka för att inse hur mycket som förändras runt omkring oss. Om man väljer att tänka tillbaka till tiden före internet och mobiltelefoner så har det hänt ännu mer. Det gäller att hänga med i svängarna. Vi på Utvecklingshuset kan förändring och vi delar gärna med oss av vår kunskap. Vi kommer att tala om vad som gör att man kan se förändring som någonting bra. Vi kommer att gå igenom de fyra steg som vi alla behöver gå igenom för att bli nyfiken och intresserad av det nya. Här får du veta hur du och andra människor fungerar, saker som du kan ha nytta av i alla delar av ditt liv. Öka din trygghet med oss på Utvecklingshuset.

Dela:

Det viktiga samtalet

Att fånga signaler om ohälsa och så snabbt som möjligt agera för att få igång en dialog med medarbetaren är viktiga åtgärder för chefer på alla nivåer. För att skapa dialogen med medarbetaren behövs en god grund genom naturliga och bra relationer i det dagliga arbetet. Men det behövs också en förmåga att ta det där svåra samtalet som kan kännas obehagligt och som handlar om känsliga frågor.

Dela:

Konflikthantering

Att veta hur man kan hantera och förebygga konflikter är en styrka i alla situationer. Lika länge som det kommer att finnas mänskliga relationer så kommer det att finnas risk för konflikter. Vi människor är åsiktsmaskiner och vi är olika med skilda åsikter. Det är så grundläggande för oss att åsiktsfrihet har blivit en medborgerlig rättighet. Vi på Utvecklingshuset kan konflikthantering, här ger vi dig insyn i de verktyg och metoder som vi använder oss av. Vi kommer naturligtvis också att nosa på det viktigaste av allt – kommunikation på mottagarens villkor.

Dela:

Individuell Coachning

Coachning är en välbeprövad metod att maximera sin yrkesmässiga och personliga potential. Det ger dig möjlighet att se utanför de invanda mönster som vi alla har med oss. Genom att skapa tydliga målbilder och konkreta handlingsplaner kommer du snabbt att nå resultat. Vi coachar inom alla områden och skapar motivation både i det privata och i det professionella.

Dela:

Har du frågor eller behöver hjälp?

Fråga oss gärna om du har några specifika önskemål. Vårt stora nätverk gör det möjligt för oss att matcha dig rätt även om inte vi har just det du efterfrågar.

Dela: