Ordet outplacements betydelse är förr oss som jobbar med det en självklarhet, men vi ser att det inte alls är så självklart för alla. Ofta när vi får ett outplacement-relaterat uppdrag så får vi konstiga blickar tillbaka, alla har ju hört ordet…men vad betyder det på riktigt?

Enligt Svenska Wikipedia betyder ordet Ouplacement: ”Outplacement innebär att medverka till att övertalig personal erhåller ny anställning hos annan arbetsgivare.”

Visserligen stämmer Wikipedias förklaring, men den är lite felvinklad tycker vi på Utvecklingshuset. Den Svenska motsvarigheten till Outplacement är Karriärväxling (som inte ens finns beskrivet på Wikipedia). När vi säger ordet karriärväxling för oss själva så låter det automatiskt lite positivare. Kan det vara så att vi har olika inställning till orden trotts att de har samma betydelse?

I grund och botten handlar både Outplacement och Karriärväxling för oss på Utvecklingshuset om framtid, om personlig utveckling, om positiva utmaningar och om nya steg i livet. Tyvärr har båda orden ofta förknippats med negativa händelser i ens arbetsliv, men vi vill istället fokusera på framtiden.

“The future depends on what you do today.”
― Mahatma Gandhi

Har du frågor eller funderingar kring Karriärväxling och Outplacement? – Läs mer genom att klicka här. 

Dela: