De flesta företagsledare och chefer håller med om att duktiga medarbetare är den mest värdefulla resursen som ett företag har. Oavsett om du jobbar inom HR, är chef eller anställd så borde du läsa vidare. Varje vecka kommer vi att publicera tips och tricks som hjälper dig som arbetsgivare att behålla dina medarbetare, och dig som anställd att förstå hur du blir mer attraktiv på arbetsmarknaden.

Att vara framgångsrik i sin rekryteringsprocess är något som är otroligt viktigt, då fel kompetens på fel plats kan i det långa loppet leda till stora komplikationer och kostnader. Att hitta rätt kompetens och duktiga människor är bara hälften av ekvationen, den andra halvan består av att faktiskt vara en attraktiv arbetsgivare och att ta hand om sina anställda så att de inte lämnar organisationen.

I denna serie av inlägg går vi igenom en rad olika saker som arbetsgivare måste vara medvetna om, men även som anställd är det nyttigt att förstå hur processen går till och hur man själv kan bli en bättre medarbetare och anställd.


Var tillgänglig

Se till att du är tillgänglig för din personal, särskilt när de behöver din hjälp för att deras arbete ska kunna gå framåt.

Låt inte personalens arbete stanna av på grund av din otillgänglighet. Det kan få dom att tro att deras arbete har låg prioritet, vilket kan påverka deras engagemang och ansträngning i fortsättningen.

Befordran

Om en anställd förtjänar att bli befordrad, ge dem den möjligheten. De anställda vill se kontinuerliga framsteg, ett större ansvar och professionell utveckling. Det är viktigt att du visar att du är redo att investera i deras framtid på företaget om du vill behålla dem.

Omfamna mångfald

Omfamna allas individuella identitet och se deras unika styrkor som en fördel.

Dela: