De flesta företagsledare och chefer håller med om att duktiga medarbetare är den mest värdefulla resursen som ett företag har. Oavsett om du jobbar inom HR, är chef eller anställd så borde du läsa vidare. Varje vecka kommer vi att publicera tips och tricks som hjälper dig som arbetsgivare att behålla dina medarbetare, och dig som anställd att förstå hur du blir mer attraktiv på arbetsmarknaden.

Att vara framgångsrik i sin rekryteringsprocess är något som är otroligt viktigt, då fel kompetens på fel plats kan i det långa loppet leda till stora komplikationer och kostnader. Att hitta rätt kompetens och duktiga människor är bara hälften av ekvationen, den andra halvan består av att faktiskt vara en attraktiv arbetsgivare och att ta hand om sina anställda så att de inte lämnar organisationen.

I denna serie av inlägg går vi igenom en rad olika saker som arbetsgivare måste vara medvetna om, men även som anställd är det nyttigt att förstå hur processen går till och hur man själv kan bli en bättre medarbetare och anställd.


Fråga dem, ”Vad kan vi göra för att göra dig lycklig / göra att du vill stanna här?”

Var proaktiv och håll riktiga och ärliga samtal kring vad som fungerar och vad som inte fungerar för de anställda på en regelbunden basis. Fråga dina anställda vad du eller företaget kan göra för att hålla dem motiverade och glada över att komma till jobbet varje dag.

Va dig själv. Va transparent. Va ärlig.

Det är ju den egenskap du värderar mest när du ska anställa, varför skulle dina anställda förvänta sig mindre från dig? När det finns negativa nyheter, så mörklägg inte, vrid inte på sanningen och dölj inte. Var ärlig, involvera de anställda och du kommer att bli överraskad över hur enklare ditt arbete kommer att vara.

Var konsekvent

När dina anställda förstår vad som krävs för att lyckas, och dessa mål är konstanta – utan överraskningar – så har de även förutsättningarna för att lyckas. När reglerna ändras, bli förvirrande eller orättvisa så slår det bara tillbaka på dig och ditt företag.

Dela: