Visst du att Sveriges chefer anses tillhöra de bästa i världen? Enligt en studie vid Stanford University (2014) har forskare undersökt varför vissa företag och vissa länder har en mer effektiv produktion än andra. Deras slutsatser visar att bra ledarskap spelar stor roll. Sverige hamnar på fjärde plats i världen och andra plats i Europa.

Utvecklingshuset har satt ihop en lista på sju fantastiskt bra TED Talks som kan hjälpa dig att ta ditt ledarskap till nästa nivå. I till exempel en omställningsprocess är ledarskap en av nycklarna till ett bra resultat. Hämta en kopp kaffe och ta dig tiden att bli bättre! 

1. Carol Dweck: The Power of Believing That You Can Improve.
Carol Dweck berättar om hur vår inställning påverkar vår prestationsförmåga.  Dwecks lärdomar är viktiga för dig som ledare, för visst vill du hjälpa dina anställda att omfamna utmaningar istället för att skrämmas av dem?

2. Linda Cliatt-Wayman: How to Fix a Broken School? Lead Fearlessly, Love Hard.
Hur vänder man en verksamhet som alla redan dömt ut? Rektor Cliatt-Wayman berättar om hur hon lyckats transformera tre skolor i USA och delar med sig av tre viktiga principer.

3. Barry Schwartz: The way we think about work is broken.
Varför jobbar vi egentligen? Schwartz, som studerar kopplingen mellan ekonomi och psykologi, föreslår ett nytt sätt att se och hantera arbete.

4. Yves Morieux: How Too Many Rules at Work Keep You From Getting Things Done.
Om hur alla våra regler och mätverktyg förhindrar oss från att vara produktiva – och hur vi hittar lösningen.

5. Jason Fried: Why work doesn’t happen at work.
Våra arbetsplatser är inte ett bra ställe att jobba på, tycker Fried, och föreslår tre saker vi borde ändra för att kunna jobba på jobbet.

6. Julian Treasure: How to speak so that people want to listen.
Med sin lista över 7 dödssynder som du ska undvika när du talar illustrerar Treasure hur vi ska uttrycka oss för att folk faktiskt ska lyssna. För hur kan du leda utan att bli hörd?

7. Tom Wujec: Build a tower, build a team.
Med hjälp av en enkel designutmaning tar sig Wujec en närmare titt på hur vi egentligen jobbar i grupp. Vad utmärker egentligen de team som lyckas?

Glöm inte att tipsa en vän om denna artikel! 

Dela: